מאת ג' מאק סטיילס
© כל הזכויות שמורות ל-9Marks
איך אפשר לדעת מתי מתרחש בישור? ובכן, התשובה תלויה בשאלה כיצד מגדירים בישור. הגדרה של בישור המבוססת על כתבי הקודש, תעזור לנו להתאים את אופן הבישור לכתבי הקודש. אם איננו מבינים היטב מהו בישור על פי כתבי הקודש, ייתכן שאיננו מבשרים.
לדוגמה, עקרת בית שנפגשת עם חברה לקפה עשויה לבשר, ולעומת זאת ייתכן שאפולוגט משיחי מבריק נושא דברים בפני אלפי אנשים בבית קהילה, אבל בסופו של דבר אינו מבשר. מעטים רואים זאת כך, אבל הדבר נובע מהבנה מוטעית לגבי בישור. טוב להגן על האמונה, אבל קל מאוד להגן על האמונה המשיחית בלי להסביר מהי הבשורה – ואי אפשר לבשר ללא הבשורה.
להלן הגדרה ששירתה אותי נאמנה במשך שנים רבות:
בישור פירושו ללמד את הבשורה במטרה לשכנע.
די פשוט, לא? אני בטוח שרוב האנשים מצפים להרבה יותר ממילה תיאולוגית כה חשובה. אבל ההגדרה הזו, קצרה ככל שתהיה, מציעה מדד מאוזן הרבה יותר לגבי תוצאות הבישור שלנו מאשר מספר האנשים שנענו לקריאה לקבל את ישוע.
ארחיב את ההגדרה שלי: בישור פירושו ללמד (לבשר, להכריז, להטיף) את הבשורה (המסר מאלוהים שמוביל אותנו לישועה) במטרה (מתוך תקווה, רצון, יעד) לשכנע (להחזיר בתשובה).
שימו לב שההגדרה אינה דורשת תגובה חיצונית מיידית. יש אנשים שקמים וניגשים לקדמת האולם, מרימים יד או אפילו מתפללים תפילה כלשהי, ולנו נדמה שהתרחש בישור. אבל הפעולות האלה אינן מעידות בהכרח על בישור. שימו לב גם שאם חסר אחד מארבעת המרכיבים של ההגדרה המורחבת שלי: לימוד, בשורה, מטרה, שכנוע, כנראה שאנחנו עושים משהו שאינו בישור.
יש הרבה תחלואים בקהילה ברחבי העולם כי קהילות אומרות "בישור" על דברים שלמעשה אינם בישור. לכן למדו בבירור מהי הבשורה ומה נדרש מאדם כדי לפנות למשיח.
שימו לכם למטרה לשכנע, אך לשכנע ללא מניפולציות. אל תשמיטו את ההיבטים הקשים בחיים המשיחיים, מפתה ככל שיהיה לעשות זאת. אל תבלבלו בין תגובה אנושית לפועלה של הרוח. ובעיקר אל תשקרו לגבי התוצאות. היזהרו מלומר על אנשים שהם משיחיים אם אין ראיות לכך שהם באמת חזרו בתשובה והולכים עם האדון.
זהו את הפיתוי להקריב עקרונות מקראיים למען תוצאות ו"הצלחה". כשאני מסתכל סביב, אני רואה פעילות רבה של בישור שאינו מבוסס על הכתובים. לעיתים קרובות המבשרים אינם מלמדים את הבשורה, והשימוש במושגים שאינם לקוחים מהכתובים מחליש את המשמעות האמיתית והנוקבת של החטא, המוות והגיהינום, או מבלבל את האנשים שבאמת מחפשים אחר האמת.
הבטחות לבריאות ועושר מטעות את האנשים הפגיעים ביותר: העניים, המקופחים והחולים. קהילות רבות מציעות "בשורה" זולה, נוחה ומתגמלת שאינה מצויה בשום מקום בכתבי הקודש. למעשה, את מקומה של הבשורה תופסות "בשורות אחרות", כשם שמכנה אותן שאול השליח, והן אינן בשורות כלל (גלט' א 6-7). כשהקהילות נענות לרצונות של האנשים, הן מעבירות את המסר שהן מתמקדות באנשים שאינם מאמינים ולא בכבוד אלוהים שבא לידי ביטוי כשאנשיו עובדים אותו.
אספות הקהילה במקומות רבים הופכות למופע בידור במקום עבודת אלוהים. ישוע עורר עניין, אבל הוא מעולם לא רצה לבדר. ההבדל עצום, ונראה שהקהילה בימינו איננה מבינה אותו. מבצעי המכירות מלאות הלחץ של ימים עברו, פינו את מקומם למכירה המתוחכמת והעדינה יותר של שיטות להצלחה והעצמה אישית.
התופעות האלה הן תוצאה של פיתויים ארציים שחותרים תחת בישור המבוסס על הכתובים.
אבל יש תשובה לפיתויים כאלה. המצב היום אינו שונה מהמצב בימיו של שאול השליח. הפתרון הוא לנטוע עמוק במחשבותינו ובליבנו את הבישור המבוסס על הכתובים והממוקד בבשורה. הפתרון הוא ללמוד כיצד ללמד את הבשורה באופן כן וגלוי ולזכור שהמטרה היא חזרה אמיתית בתשובה.
הערה: המאמר הזה לקוח מספרו של מאק סטיילס Evangelism: How the Whole Church Speaks of Jesus.