מאת: מרק דבר
© כל הזכויות שמורות ל-9Marks
רועי קהילות שואלים אותי לעיתים קרובות: "איך אנחנו יכולים לחולל שינוי בקהילה שלנו?" מנהיגים משיחיים רבים מדי גרמו לריחוק בינם לבין חברי הקהילה בשל ניסיונם לחולל שינוי. כמה מהם אפילו פוטרו.
ובכל זאת, כרועי קהילות אנחנו חייבים להוביל את קהילתנו לשינוי, גם אם פעמים רבות הוא יהיה קשה. להלן מספר הצעות איך לחולל שינוי: ללמד, להישאר, לאהוב.
למדו איך להשתנות
קודם כול, החזון שלנו למען הקהילה צריך לנבוע מהכתובים. אם נשאב את החזון הקהילתי מהכתובים, ההטפה שלנו תהפוך לכלי העוצמתי ביותר לשינוי הקהילה. בדרך כלל רוח הקודש פועלת בליבם של אנשים באמצעות לימוד עקבי המפרש את הכתובים.
התפלל שבאמצעות הדרשות שלך אלוהים ילמד את הקהילה איך עליה להשתנות. מוזר שלעיתים קרובות כל כך אנחנו, רועי הקהילות, מנסים לתקן בעיות לפני שטרחנו להסביר מהן. רועי קהילות רבים מדי מנסים לכפות על הקהילה שינוי – ומגנים על התנהלותם בטענה שזאת מנהיגות – כשבעצם עליהם לנסות לעדכן את הקהילה. אחים, אנחנו אמורים להאכיל את הצאן שעליהן הופקדנו, לא להכות אותן – ללמד אותן.
אפילו אם אתם שואפים לשינוי נכון וראוי, עדיין נשאלת השאלה אם העיתוי נכון. גם אם אתם צודקים, אין בכך אישור לפעולה מיידית, מה שמביא אותי לנקודה הבאה.
הישארו כדי לשנות
הרעיון של מחויבות למקום אחד הולך ונעלם במקום העבודה ובבית. המודל של בני הדור הצעיר אינו טיפוס מתוכנן, מתון וזהיר בסולם החברתי, אלא הפסיפס של הרשת הגלובלית שמציעה אינסוף אפשרויות כביכול. מלמדים אותנו להעריך התנסויות שונות להאמין שהן מעשירות זו את זו.
אנחנו, רועי הקהילות, צריכים להציע מודל שונה בקהילות שלנו. אנחנו צריכים ללמד את חברי הקהילה שמחויבות היא דבר טוב – מחויבות לנישואים ולמשפחה, לחברים ולאמונה, לקהילה ולשכונה שבה אנחנו גרים. לאור מחויבויות ארוכות טווח כאלה (במחשבה על עשורים, לא על חודשים) נוכל לסייע לקהילות שלנו למצוא את סדר העדיפויות הראוי .
בתור רועה קהילה, הכוח הגדול ביותר שיחולל שינוי בקהילתך לא יבוא מאישיותך התקיפה אלא משנים של הוראה סבלנית ומסורה. שינויים שלא יתרחשו השנה, עשויים להתרחש בשנה הבאה או בעוד עשר שנים.
מהסיבה הזאת, בחרו את המלחמות שלכם בחוכמה, וקבעו בתשומת לב סדר עדיפויות לשינויים הדרושים. איזה מהשינויים נחוץ ביותר דווקא עכשיו? איזה שינוי יכול לחכות? במילים אחרות: רועי קהילה צריכים ללמוד לחשוב בצורה בוגרת ולטווח הרחוק.
שירות ממושך באותה קהילה עוזר לרועי קהילות. הוא מונע מהם להשתמש בתכסיסים שונים כדי לשחק את המשחק לשנתיים שלוש, ואז להמשיך הלאה. באופן כללי, ככל שהזמן שנישאר באותה קהילה ממושך יותר, כך נצטרך להיות אמיתיים וכנים יותר – וזה טוב לנפש שלנו ולאנשים שאנחנו משרתים.
המפתח לשינוי הוא להישאר בקהילה אחת מספיק זמן כדי ללמד את הקהילה. אם אינך מתכנן להישאר, היזהר שלא תתחיל משהו שמי שיחליף אותך בתפקיד יצטרך לסיים. אל תשאיר מאחוריך קהילה שיחסה שלילי כלפיך, כלפי מי שיחליף אותך או כלפי השינוי עצמו.
כשהייתי סטודנט צעיר במסלול ההכשרה לרועי קהילות, הצבתי לעצמי שלושה אנשי רוח אנגליקניים מקיימברידג' כמודל לחיקוי. כולם שירתו את המשיח בפומבי בעמדות מפתח במהלך שנים רבות. ריצ'רד סיבס שירת בקיימברידג' ולונדון שלושים שנה, צ'ארלס סימאון שירת בקיימברידג' למעלה מחמישים שנה וג'ון סטוט שירת בלונדון למעלה מחמישים שנה. בחסד אלוהים בנו כל שלושת האנשים האלה את הקהילה שבה שירתו, והשפיעו על הדורות הבאים של רועי קהילות בזכות נאמנותם רבת השנים.
אהבו כדי לשנות
כדי לשאוף לשינויים הנכונים, ללמד עליהם ולהישאר תקופה מספקת, אתם חייבים לאהוב. אתם חייבים לאהוב את האדון, ואתם חייבים לאהוב את האנשים שהוא הפקיד בידכם.
קלמנס, אחד המנהיגים הראשונים של הקהילה ברומא אחרי תקופת השליחים, אמר: "המשיח שייך לענווים ולא לאלה שמתנשאים על צאנו". מתוך האהבה צומחת הדאגה המסורה ששוב ושוב מחזירה את הקהילה לדבר אלוהים.
ג'ונתן אדוורדס לא היה רועה קהילה פחות נאמן רק משום שהקהילה שלו פיטרה אותו. כמה מאיתנו שירתו בקהילות מסוימות תקופה קצרה בלבד, אך ביצעו את תפקידם במסירות רבה. אינני מדבר על המקרים האלה כרגע. במאמר הקצר הזה פשוט ניסיתי לתת לכם כמה רעיונות כיצד להנהיג את הקהילה שלכם באמצעות לימוד, נאמנות ואהבה לקראת שינוי ברוח הכתובים.